Delphin Diva

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Delphin Diva

Heb je interesse om een verblijf in Delphin Diva te boeken? Heeft dit hotel om welke reden dan ook jouw aandacht getrokken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het is namelijk heerlijk vertoeven in en rondom dit hotel. Je komt volledig tot rust, geniet van de perfecte service en geniet ook nog eens van een sublieme ligging. Meer redenen om een verblijf in dit hotel te boeken vind je in ons artikel ‘X redenen om een verblijf in Delphin Diva te boeken’.

In dit artikel willen wij ons graag focussen op het laatstgenoemde voordeel; de sublieme ligging. Dankzij deze ligging kan je namelijk elke dag tijdens jouw verblijf in dit hotel op een super leuke manier invullen. Wil jij je graag alvast voorbereiden op jouw verblijf in Delphin Diva? Dan kan je in dit artikel alle gewenste informatie vinden. Wij zetten namelijk in dit artikel de leukste bezienswaardigheden in de buurt op een rijtje. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je zoal in de directe omgeving van het hotel kunt doen, kunt zien en kunt beleven.

Wij kunnen je alvast één ding verklappen; in de directe omgeving vind je onwijs veel leuke bezienswaardigheden. Voor zowel liefhebbers van steden als voor liefhebbers van de natuur is het heerlijk vertoeven in deze regio. Rondom Lara en Antalya vind je namelijk prachtige natuurgebieden, terwijl je in deze steden ook van het Turkse stadsleven geniet. Ben je benieuwd geworden naar de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Delphin Diva? Lees dit artikel op je gemakje door en bereid jouw verblijf in dit artikel op een perfecte manier voor.

Lara

In Turkije zijn enkele grote badplaatsen te vinden; in die grote badplaatsen vind je behoorlijk veel resorts terug. Ook zijn er enkele kleinere badplaatsen te vinden, waarbij het aantal resorts naar verhouding ook een stuk minder is. Dat laatste is het geval in deze gezellige stad Lara. Deze Turkse stad is niet zo groot als bijvoorbeeld Antalya of Alanya en brengt daardoor een unieke sfeer met zich mee. Deze unieke sfeer proef je onder meer op de boulevard en in het centrum van Lara.

De ligging van dit hotel is wat dat betreft subliem te noemen. Als je over de boulevard – die loopt langs dit hotel – heen loopt, sta je binnen enkele minuten in het centrum van Lara. Hier vind je typische Turkse markten, gezellige straatjes, kleine winkeltjes en gezellige terrasjes. Je kunt hier heerlijk even bijkomen en van een zeer aangename omgeving genieten. Tijdens het wandelen naar het centrum toe geniet je bovendien van een geweldig uitzicht over de Turkse zee.

Je kunt er ook voor kiezen om 500 meter naar een net iets andere kant te wandelen. Je staat dan namelijk direct voor een overdekt winkelcentrum in Lara. In dit winkelcentrum vind je allerlei bekende winkels terug, waar je dus even heerlijk kunt gaan shoppen. De combinatie van dit winkelcentrum en het gezellige centrum spreekt ons erg aan. Als wij de verhalen van andere vakantiegangers uit Lara mogen geloven, zijn wij daar niet de enige in. Veel mensen vinden het heerlijk om ’s ochtends even door het winkelcentrum te struinen, in de middag heerlijk bij te komen bij het zwembad van hotel Delphin Diva en ’s avonds na het diner nog even het stadje van Lara in. Dankzij de ligging van dit hotel heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden om elke dag op een super leuke manier in te vullen.

Antalya

Ben je meer een liefhebber van een nóg grotere stad? Dan is het goed om te weten dat je op slechts 11 kilometer van het hotel de miljoenenstad Antalya kunt vinden. Deze stad heeft onwijs veel te bieden en bevindt zich dus ook niet al te ver van dit hotel vandaan. Bovendien is het een feit dat de taxi’s relatief voordelig in Turkije zijn. Mocht je graag een bezoekje aan de stad Antalya brengen, is het advies om hier met de taxi naar toe te gaan. De receptie van het hotel Delphin Diva helpt je maar al te graag om een taxi te regelen.

Iets wat wij in Antalya zeker aan kunnen raden, is het oude centrum. Dit oude centrum, Kaleici genaamd, bevat allerlei overblijfselen uit de oudheid. In het verleden van Turkije heeft de stad Antalya namelijk een bepalende rol gespeeld. Hier kan je meer over terug vinden in het oude centrum, inclusief in het bijbehorende museum. In het oude centrum kan je heerlijk rondslenteren, de overblijfselen van de oude haven zien, de overblijfselen van de oude poort zien en de overblijfselen van verschillende oude gebouwen zien. Al met al is een bezoekje aan dit oude centrum zeker aan te raden.

In de miljoenenstad Antalya zijn de tegenstellingen nogal groot. Naast het oude centrum vind je namelijk ook een modern centrum, waarin je onder meer meerdere hypermoderne winkelcentra kunt vinden. Je kunt verder in deze stad echt genieten van de Turkse gemoedelijkheid. Gezelligheid, typische Turkse markten en de gastvrijheid van de Turken staat eigenlijk centraal in deze stad. Mocht je nog op zoek zijn naar de invulling voor een avondje of een ochtendje; een bezoek aan de Antalya is zeker aan te raden. Als je met de taxi naar deze stad gaat, kost het bovendien niet al te veel.

Düden & Kursunlu watervallen

Op relatief korte afstand van het hotel Delphin Diva vind je meerdere natuurwonderen terug. Zo is een bezoek aan de Düden watervallen aan te raden, maar ook zeker aan de Kursunlu watervallen. Je zou wellicht denken dat elke waterval er hetzelfde uit ziet, maar deze twee watervallen bewijzen dat dit absoluut níet zo is. Mede daarom kunnen wij aanraden om aan beide watervallen een bezoekje te brengen; daar ga je zeker geen spijt van krijgen.

Bij de watervallen van Kursunlu vind je bovendien ook nog een prachtig natuurpark. Met name voor liefhebbers van vogels – en andere unieke dieren – is dit natuurpark geweldig te noemen. Je vindt hier namelijk allerlei soorten dieren die je op andere plekken ter wereld niet aantreft. Verder vind je in dit natuurpark ook indrukwekkende wandelpaden terug; je waant je hier in een volledig andere wereld en komt daardoor even volledig tot rust. Dit natuurpark vormt een indrukwekkend contrast ten opzichte van Antalya.

Wil je een bezoek aan Kursunlu of de Düden watervallen brengen? Dan hebben we wederom dezelfde tip; ga vanuit hotel Delphin Diva met de taxi naar deze bezienswaardigheden toe. Voor het boeken van een taxi kan je de medewerkers van de receptie van het hotel om hulp vragen; zij reserveren de taxi maar al te graag voor je. Doordat de taxikosten in Turkije relatief laag liggen, hoef je sowieso niet diep in de buidel te tasten. Bijkomend voordeel is dat je behoorlijk snel op de plek van bestemming bent, waardoor je snel kunt genieten van de prachtige watervallen en bijbehorende natuur.

Mocht je vervolgens weer in het hotel terugkomen, ben je eigenlijk weer helemaal opgeladen. Je kunt er weer tegenaan om een dag heerlijk aan het zwembad te liggen of om lekker op jouw ligbedje op het strand te liggen. Veel plezier!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 613 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen