Delphin Diva

Omgeving

Delphin Diva hotel ligt in Lara, wat vooral bekendstaat om zijn prachtige strand. Maar beter gezegd ligt dit hotel in de regio Antalya.

Nu is Antalya een grote drukke stad, waar in de zomer duizenden toeristen op af komen om te genieten van de Turkse zon in één van de vele All Inclusive hotels. Dat is waar het hier om draait. Maar wie zoekt, zal vinden. En als je maar zoekt vind je hier wel een paar verborgen schatten. Een oude hamam, een gave tocht om te raften, een jeepsafari of heerlijk stappen in het centrum. Het is maar net wat je zoekt. Hier alvast een voorbeeld wat je allemaal in de omgeving kunt gaan doen.

Kursunlu watervallen in het natuurpark bekijken

Nu kun je in de buurt van het hotel natuurlijk naar de Düden watervallen. Maar vlakbij Belek liggen de watervallen van Kursunlu. De watervallen van Kursunlu liggen in een gelijknamig park. Er zijn hier enorm veel vogelsoorten, dus ideaal voor vogelliefhebbers, maar ook voor natuur zit je hier goed. Het park heeft mooie pijnbomen waardoor je prachtig kunt wandelen. Als je uitkomt bij de watervallen, zie je dat de watervallen 12 meter hoog zijn en dat ze uitmonden in een meertje verderop. Deze is ook erg helder en sereen om naar te kijken. Je mag er helaas niet in zwemmen.

Raften door Antalya

Ben je toe aan iets avontuurlijks? Wat dacht je van raften door de wilde natuur van Antalya! Je kunt met een tour meegaan en kiezen voor canyoning of raften. De touroperator zorgt ervoor dat je opgehaald wordt bij het hotel en dat je daar naar de plek van bestemming wordt gebracht en uiteindelijk weer terug bij je hotel wordt teruggebracht. Onderweg, tijdens de tocht, kom je d mooiste dingen tegen. Je verwacht tijdens zo´n tocht misschien geen historische elementen tegen te komen, maar je ziet zeker wel Romeinse overblijfselen. Ook komt de natuur hier goed tot zijn recht. Een tochtje raften kost je ongeveer € 30,-.

Bezoek Kaleici, het oud centrum

Als je dan een dagje naar Antalya gaat, bezoek dan zeker ook het oude centrum van Antalya, Kaleici. Dit is het historische, authentieke deel van Antalya. Hier vindt je nog veel overblijfselen uit de oudheid, zoals oude stadsmuren, pittoreske straatjes en schattige smalle huisjes. Deze oude overblijfselen zie je ook terug in de haven van Antalya. Deze is nog erg goed bewaard gebleven. Ook de poort van Hadrianus, ter ere van de keizer gebouwd, dateert nog van 130 jaar na Christus. Dit is onder andere een ingang naar de oude stad.

Nog meer antieke steden

Wie van de Romeinse tijd houdt, hoeft niet per se naar Italië of Griekenland. Turkije kent namelijk ook nog veel overblijfselen uit die tijd. De Grieken hebben een lange tijd om dit stuk land gewoond en dat zie je erg terug in oude gebouwen. Zeker aan dorpen en steden langs de kust is dit goed te zien. Dit ligt natuurlijk ook weer dichtbij Griekenland. Zo heb je ook de stad Termessos. Deze oude stad ligt op 1000 meter hoogte aan de voet van de berg Solomus. Hier vind je oud ruïnes, stadsmuren en het landschap is er ideaal om te wandelen. Onderweg kun je nog een oud theater, een gymnasium of echte Romeinse baden tegen komen. Je betaalt € 1,50 om al deze goed bewaarde Romeinse elementen te zien.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 613 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen